Osallistujille

Saat n. viikkoa ennen tapahtumaa pelaajan oppaasi, jossa kerrotaan murhamysteeristä sekä roolihahmostasi. Perehdy siihen huolella, koska saatat hyvinkin hyötyä tiedoistasi heti mysteerin alkumetreillä.

Tapahtumapaikalle saapuessasi saat jonkin asusteen, nimikyltin sekä pelirahaa. Jos olet onnekas saat jotain muutakin materiaalia, josta voi olla hahmollesi hyötyä.

Vetäjä kertaa ennen tapahtumaa lyhyesti säännöt, ja pitää taustalta käsin huolen pääjuonen etenemisestä. Häneltä voit kysyä vinkkejä myös tapahtumien tiimellyksessä.

Murhamysteerissä tärkeintä on päästä omaan tavoitteeseensa. Se voi tapahtua monella eri tavalla.Murhamysteerissä saa käyttää kaikkia keinoja ja juonitella. Pelirahaa voit käyttää kiristykseen, lahjontaan tai vaikka palkkamurhaan.

Joskus murhamysteeriin osallistuvat ihmiset päättävät improvisoida ja tulevat siihen tulokseen, että paras tapa päästä tavoitteisiin on murhata joku.

Vinkkinä kerrottakoon, että murhamysteereissä pärjäämisen salaisuus on keskustelu toisten henkilöiden kanssa. Näin huomaat parhaiten, ketkä voivat auttaa tai vahingoittaa sinua. Aloita henkilöistä, jotka on mainittu omissa taustatiedoissasi. Jos sinä tunnet heidät, hekin varmasti tuntevat sinut. Teillä on varmasti keskusteltavaa ja sillä, että tunnet heidät on varmasti jokin tarkoitus. Onnistumisen suhteen tärkeintä on, että pidät hauskaa.

Heti pelin alussa kannattaa hankkia mahdollisimman paljon yhteistyökumppaneita. Yleensä päästäksesi tavoitteeseesi tarvitset apua toisilta. Ja tämä tarkoittaa sitä, että joudut neuvottelemaan heidän kanssaan, koska he yleensä haluavat jonkin vastapalveluksen. Jos tavoitteenne on yhteinen, niin kumppaneita kannattaa ehdottomasti hankkia.

Murhamysteerissä kannattaa myös liikkua huoneesta toiseen. On hankala suunnitella “selkään puukotusta”, jos kaikki ovat samassa tilassa.

Oletko vastuussa murhamysteerin järjestämisestä? Lue lisää ideoistamme, joita olemme keränneet, jotta voit helpommin virittäytyä teemanmukaisen murhamysteerin tunnelmaan. Jokaiseen teemaan löytyy ideoita koristeluun, pukeutumiseen, kutsukortteihin ja tarjoiluihin. Katso murhamysteeri-ideamme sivultamme.

Oletko murhamysteeriin osallistuja? Katso murhamysteerin osallistumisvinkkimme sivultamme.

Kaipaatko murhamysteeriin pukeutumisvinkkejä? Olemme keränneet murhamysteerin pukeutumisvinkkimme sivullemme.