Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, first array member is not a valid class name or object in /home/mumyfi/public_html/ohjelmapalvelu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
Blogi | Murhamysteerit

Lataa ilmainen Kuinka järjestät yritysjuhlat opas

Kuinka järjestän yritysjuhlat

Kuuluuko tehtäviisi järjestää yritysjuhlat?

Päätin auttaa asiakkaitani ja kirjoitin heille yritysjuhlajärjestäjän oppaan, koska niin paljon tuli aina kysymyksiä vastaan aiheen tiimoilta ja mikäs sen parempi kuin etsiä tietoa kootusti yhdestä paikasta! Nyt myös sinulla on mahdollisuus saada tämä aina ajankohtainen kirjani ilmaiseksi. Kirja on pdf-muodossa, joten avataksesi sen tarvitset ilmaisen Adobe reader-ohjelman, mutta yrityskoneilla se usein onkin jo valmiina.

Lataa ilmainen opas nyt!

Oikealla puolella näet laatikon, jossa pyydetään yhteystietosi, täytä ne ja oppaan saat heti sähköpostiisi!

 

Kirjan sisällysluettelo:

1. Juhlien aihe

2. Juhlien ajankohta

3. Budjetti

4. Juhlapaikka

5. Kutsut

6. Ruokailu

7. Juomatarjoilu

8. Teemat

9. Ohjelmapalvelut sisällä

10. Ohjelmapalvelut ulkona

11. Esiintyjät

12. Muu ohjelma

13. Musiikki

14. Tekniikka

15. Musiikki ja tekijänoikeusmaksut yrityksen henkilökunnan tapahtumassa

16. Juhlien turvallisuus

17. Koristelu

18. Kuljetus

19. Majoitus

20. Lahjat

21. Siivous

Murhamysteeri, mitä ohjelmapalvelun tilaamisen jälkeen tapahtuu?

MurhamysteeriHienoa, olet valinnut murhamysteerit ohjelmapalveluksi yritysjuhliisi, syntymäpäiville, tykypäivään tai asiakastilaisuuteen. Miten asiat varauksen jälkeen etenevät?

Murhamysteerin varauksen jälkeen otamme selvää tilan sopivuudesta murhamysteeriin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että millä versiolla mysteeri toteutetaan tai tarvitseeko tilan ikkunat peittää mysteeriä varten. Jos murhamysteeri on jonkun yhteistyökumppanimme tiloissa, niin tiedämme tilan sopivuuden mysteeriin ja jos taas jokin muu tila, niin sitten soitamme tilaan ja kysymme lisätietoja.

Kun tilaan ohjelmapalvelun, miksi tarvitaan nimilista?

Murhamysteeri perustuu siihen, että jokaisella osallistujalla on rooli. Parhaiten roolit saadaan jaettua siten, että on nimilistassa myös pieni kuvaus jokaisesta osallistuujasta, kuten aktiivinen, ujo, äänekäs, rohkea ym. Rohkeimmat ja äänekkäimmät saavat näyttävät roolit ja ujot saavat hiljaisemmat roolit, niin kenellekään ei tule paineita. Murhamysteeri toimii parhaiten niin.

Murhamysteeri pelaajanopasOhjelmapalvelun pelaajanoppaat

Heti kun nimilista on saatu, lähetämme tilaajalle pelaajanoppaat. Pelaajanoppaassa on tietoa osallistumisesta sekä jokaisen oma rooli. Oppaassa on myös tila, jotta osallistujat voivat suunnitella juonittelujaan etukäteen. Pelaajan oppaassa on myös ohjeita siitä, mistä voit hankkia lisätietoa murhamysteeriin osallistumisesta, kuten esimerkiksi tältä sivulta. Pelaajanopas kannattaa lukea pari kertaa läpi ennen tilaisuuteen saapumista ja ottaa se tilaisuuteen mukaan. Murhamysteereissämme ei ole ulkoa opeteltavia vuorosanoja ja opas voi olla kädessä vaikka koko murhamysteerin ajan.

Muutamaa päivää ennen mysteeriä laitamme vielä tiedot murhamysteerikeikkavetäjästä, jotta voitte olla toisiinne yhteydessä ennen mysteeriä, jos tarve vaatii. Muussa tapauksessa keikkalainen saapuu paikalle ennen mysteeriä mukanaan tarvittava rekvisiitta, jossa on muunmuassa asusteita, nimikyltit, pelirahaa, todistusainesto ym materiaali. Laatikon pakkaamiseen menee yleensä noin 3 tuntia, koska jokaiselle roolille voi olla erilaisia tarvikkeita. Ja sitten ei muuta kuin kannattaa muistaa, että toisten roolihahmojen keksimiä juonenkäänteitä ei kannata ottaa henkilökohtaisesti, mutta hauskaa saa pitää! Murhamysteeri, koska meissä jokaisessa asuu pieni salapoliisi.

 

 

 

Murhamysteeri ja pukeutuminen

 

murhamysteerit

  Täytyykö murhamysteeriin pukeutua?

Murhamysteeri ei toki vaadi pukeutumista. Kun aloitin urani murhamysteerien parissa, minua suunnattomasti mietitytti se, että onko pukeutuminen asia, joka Suomalaisia kiinnostaa. Ajattelin pelata varman päälle ja siksi jokaisessa murhamysteerissä onkin jokaiselle osallistujalle jotakin rekvisiittaa: hattuja, koruja, tarvikkeita ja muuta joko roolin kannalta tarpeellista tai sitten jotain, joka auttaa eläytymään tunnelmaan.

Yllättäen asiakkaat ovatkin kovasti tykänneet pukeutua ja ovat myös tykänneet pukeutumisvinkeistä. Vinkit ovat jokaiseen murhamysteeriin toki erilaiset, koska jokainen murhamysteeri on toteutettu eri teemalla ja sopii eri aikakauteen.

 

 Lue lisää eri teemoista, joita murhamysteerit voivat sinulle tarjota

Mafia murhamysteerin tapahtumat sijoittuvat 1920-luvun Chicagoon, joka oli Charlestonin kulta-aikaa.

Kartano murhamysteerin tapahtumat sijoittuvat 1895 vuoteen Suomeen.

Lööppijulkkis murhamysteerin tapahtuvat sijoittuvat nykyaikaan, Reiskalehden bileisiin.

Kauhu murhamysteerin tapahtumat sijoittuvat Mirvan pikkukylään, on Tuonpuoleiset Ry:n gaalailta

Titanic murhamysteerin tapahtumat sijoittuvat neitsytmatkalla, joka lähtee Southamptonista, Englannista 10.4.1912.

Mikä murhamysteeri seuraavaksi?

Työn alla on 50-luvun murhamysteeri ja lisää siitä voit lukea täältä: 50-luvun murhamysteeri

 

Uusi murhamysteeri on työn alla

Murhamysteeri pelaajanopasKuka on murhamysteerisi käsikirjoittaja?

Katja Palmu, näiden murhamysteerien järjestäjä kirjoittaa murhamysteerit itse. Tämä ohjelmapalvelun    käsikirjoittaminen on lähtenyt ihan siitä, että asiakkaat haluavat jotain muuta, kuin ulkolaisen tusinatuotteen. Lisäksi tämä mahdollistaa sen, että murhamysteerien tapahtumapaikkana voi olla myös Suomi ja tapahtumat voivat jotenkin liittyä Suomen historiaan tai nykyaikaan. Tykkään myös murhamysteerin kirjoittamisesta, siinä saa käyttää mielikuvitusta ja käsikirjoittaminen on haasteellista. Mikä murhamysteeri sinua kiinnostaa?

Mikä on seuraava murhamysteeri?

Seuraavan murhamysteerin tapahtumapaikkana on Rydellin pikkukylä ja tapahtuma-aika on 50-luku. On Sandyn ja Dannyn häät ja kaikki osallistuvat heidän suureen päiväänsä. Häiden ylle luo vain varjonsa surulliset aikaisemmat tapahtumat. Tästä lähtee uusi murhamysteeri.

Miten murhamysteerin käsikirjoittaminen etenee?

Kun alan miettiä miten uusi murhamysteeri käsikirjoitetaan, täytyy suunnitella ajankohta, paikka ja mikä on se syy, että nämä henkilöt ovat paikalla. Ja toki keitä on paikalla, kuka murhataan ja kuka on murhaaja. Kun nämä asiat on selvillä, alan luoda pelaajanopasta. Sitten on vuorossa roolien kirjoittaminen ja viimeiseksi se kinkkisin vaihte – todistusaineisto. Lisäksi kaikenlaista sälää, kuten pelirahat, nimikyltit ym. Eli näillä eväillä jatketaan. Tämän murhamysteerin käsikirjoittamiseen liittyykin haaste ja tulenkin myöhemmin kysymään, että oletko sinä valmis ottamaan haasteen vastaan?

Murhamysteeri blogikirjoitukseni Tarinakoneen blogissa

Murhamysteeri käsikirjoittaja

Murhamysteeri käsikirjoittaja

Kuinka päädyin kirjoittamaan tarinakoneen blogiin aiheena murhamysteerit?

Tarinakoneen Anne Kalliomäki pyysi minulta blogikirjoitusta Tarinakoneen blogiin, ja aineena tietenkin murhamysteerit. Olemme Annen kanssa viritelleet hieman uutta ja mielenkiintoista yhteistyötä, josta kerron sitten myöhemmin lisää.

Mikä on Tarinakone? “Tarina muodostaa palveluun punaisen langan – juonen – joka tekee palvelusta elämyksen. Tarinallistettua palvelua on helppo ja kiva myydä. Jaa miksikö? Koska tarinallistettu palvelu on parempi; rohkea ja erilainen. Se on elämys, jonka asiakkaasi haluavat kokea. Tarinakone auttaa matkailuyrittäjiä kertomaan elävämpiä tarinoita.” Tässä siis tekstiä Annen sivulta.

Anne Kalliomäen kanssa meitä siis yhdistää tuo tarinan kirjoittaminen. Anne tarinallistaa palveluita ja itse taas kirjoitan tarinallistettuja ohjelmapalveluita: murhamysteerit, agenttiseikkailu ja rikospaikkatutkinta.

Kumpikin pidämme työstämme erittäin paljon, sekin siis yhdistää meitä.

Lue murhamysteereistä kertova blogikirjoitukseni täältä tarinakoneen blogista

Ja lisätietoja Tarinakoneesta voit lukea täältä

Ohjelmapalvelu murhamysteeri

Lööppijulkkis murhamysteeriMikä on murhamysteeri tai murhamysteeri-illallinen?

Murhamysteeri on pääjuonellisesti käsikirjoitettu ohjelmapalvelu, jossa on suositeltavaa juonitella, murhata, valehdella, kiristää ja  kieroilla, puukottaa selkään, väärentää, hoitaa bisneksiä, juoruilla, hankkia liittolaisia ja hölmöillä. Etukäteen saamanne roolihahmot heräävät murhamysteerin ajaksi henkiin.

Missä murhamysteeri voidaan järjestää?

Ryhmäkoosta riippuen n. 3 h kestävä Murhamysteeri voidaan toteuttaa melkein missä vaan ja missä päin Suomea tahansa:
– toimistolla, ravintolassa, kabinetissa, huvilalla, laivalla, kartanossa, kotona…
Murhamysteeri on ohjelmapalvelu, joka sopii osaksi virkistyspäivää, kick off:a, tykypäivää, kokouspäivää, asiakastilaisuutta, pikkujoulua, yritysten yhdistymistilaisuutta, polttareita, synttäreitä tai englanninkielellä toteutettuna vaikka kielikylvyksi.

Murhamysteerissä voit roolihahmonasi jutella ja tutustua toisiin hahmoihin. Murhamysteerin jälkeen olettekin kuin vanhoja tuttuja.

Kuinka osallistun murhamysteeriin?

Keksitkö murhaajan? Kärsiikö bisneksesi uhreista, vai täytyisikö ehkä jostain muustakin hankkiutua eroon? Kenestä voit hyötyä ja kuka on sinulle vaaraksi? Kenellä onkaan salasuhde ja onko mikään lopulta sitä miltä näyttää? Keskustele ja selvitä!

Lue lisää murhamysteeriin osallistumisesta täältä: murhamysteeriin osallistuminen