Murhamysteerin kesto

Kuinka kauan murhamysteeri kestää?

Murhamysteerin kesto riippuu monestakin asiasta. Keskimääräinen arvio on n. 3 tuntia.

Ensinnäkin siitä, saapuvatko kaikki ajoissa paikalle? Jos joku tärkeämmässä roolissa oleva myöhästyy, niin toki myöhästyy ohjelman aloituskin.

Onko etukäteen toimitettavaan pelaajanoppaaseen ja rooliin tutustuttu? Murhamysteeri on kuin lautapeli, jos ei ole ohjeita lukenut, ei osaa pelata ja alussa rekvisiitan jaon yhteydessä voi kestää kauan, kun on mahdollisuus vetäjältä vielä kysyä, miten murhamysteeri etenee.

Ryhmän koko vaikuttaa oleellisesti asiaan. On aivan eri asia osallistuuko mysteeriin 10 henkeä, vai 80 henkeä. Jo pelkän materiaalin jakaminen murhamysteerin aikana vie toki paljon enemmän aikaa jos on iso ryhmä. Yli 40 hengen ryhmään tulee kuitenkin 2 vetäjää.

Osallistujien innokkuus. Usein ryhmästä löytyy paljon henkilöitä, jotka ovat tehneet taustatyötä innokkaasti etukäteen ja eivät halua millään lopettaa. Usein olen kuullutkin, että peli jatkuu vielä seuraavallakin viikolla työpaikoilla ja puhetta riittää pitkään!

Ruokaillaanko murhamysteerin aikana vai ei?

Jos murhamysteeri toteutetaan murhamysteeri-illallisena, niin silloin toki ruokailu (vain seisovasta pöydästä) vie myös oman aikansa ja jos ei ruokailla, niin 10 hengen mysteeri ei todennäköisesti 3 tuntia kestä.

Lopetetaanko huipulla vai odotetaanko, että kukaan ei enää keksi mitään tekemistä?

Kokenut vetäjä osaa katsoa sen sopivan hetken kun peli lopetetaan hyvissä ajoin niin, että kaikilla on hauskaa.