Kuinka saat henkilökunnan kiinnostumaan murhamysteeristä?

Murhamysteeri-illallinen tarjoaa työntekijöille täydellisen alustan tehdä yhteistyötä mysteerin ratkaisemiseksi.Työntekijät ovat vuorovaikutuksessa toisten pelaajien kanssa ja heistä tulee osa esitystä. Heille näytetään vihjeitä, jotka ohjaavat heitä rikoksen selvittämisessä, ja murhamysteerin päätteeksi selviää tarkalleen kuka murhasi kenet ja mistä syystä.

Kukapa ei rakastaisi kunnon mysteeriä?

Jos olet kyllästynyt siihen, että työntekijäsi eivät ilmesty yritysjuhliin, tee jotain tapahtuman piristämiseksi. Anna työntekijöille syy tulla tapahtumaan antamalla heidän saada jotain irti kokemuksesta. Katja Idmanin käsikirjoittamissa murhamysteereissä roolit jaetaan osallistujien kykyjen ja kiinnostuksen mukaan.

Oletko rohkea heittäytyjä? Saat yhden päärooleista ja viet mysteeriä eteenpäin kuin juna. Murhamysteerin vetäjä on siinä toki apuna.

Kiinnostaisiko mysteeri, mutta et ole varma uskallatko osallistua? Saat sivuroolin, jossa voit tarkkailla, mutta mikään ei estä sinua olemasta Oskarin arvoinen esiintyjä niin halutessasi.

Kiinnostaisiko katsoa, miten muut hölmöilee, kieroilee ja juonittelee, mutta et itse halua olla mukana esiintyjänä? Voit silloinkin saada roolin ja voit halutessasi osallistua, mutta voit myös jäädä tarkkailijan rooliin. Murhamysteerissä roolihahmot juonittelevat hiljaisesti keskenään. Lopussa selviää kuka huijasikin ja ketä!

Interaktiivisen ohjelmapalvelun valinta on vain osa menestystä. Työntekijöiden tulee osallistua aktiivisesti tiimiä rakentavaan toimintaan positiivisella asenteella, jotta he voivat menestyä osana yhteisöä. Muuten yhteisöllisyys ei toimi, jos ystävällistä ilmapiiriä ei saada työyhteisössä aikaiseksi.

Joten kuinka motivoida työntekijöitä osallistumaan tiiminrakennuspeleihin?

Ota mukaan myös introvertit. Toimisto-olosuhteissa on helppo jättää huomiotta työntekijät, jotka eivät varsinaisesti osallistu yhteisölliseen ohjelmaan. Ota heidät mukaan omien kykyjen mukaan!

Kuinka varmistetaan, että ihmiset todella osallistuvat peliin? Kerrotaan roolijaosta ja jaetaan etukäteen toimitettavat pelaajanoppaat hyvissä ajoin. Moni osallistuja innostuu myös teemanmukaisesta pukeutumisesta!

Voit myös tarjota osallistujille, jotkin teemaan liittyvät lahjapaketit etukäteen. Murhamysteeriä varten jokainen osallistuja saa lainaksi jonkin asusteen.

Ota henkilökunta mukaan tilan koristeluun ja ideointiin.

Mitä kaikkea hauskaa voit murhamysteerissä tehdä?

Ensinnäkin näissä murhamysteereissä 1 osallistujista murhataan ja 1 osallistuja on murhaaja.
Murhamysteerin aikana voit kieroilla, juonitella, kiristää, väärentää ja käytössä on myös pelirahaa. Illan päätteeksi katsotaan kuka huijasikin ja ketä!

YHTEENVETO: Ryhmänrakennuspelit ja -harjoitukset ovat loistava tapa saada työntekijät tuntemaan toisensa paremmin ja löytämään keinoja tehdä parempaa yhteistyötä tiiminä. Tiimin rakentaminen vaikuttaa työntekijöiden hyvinvointiin, mutta myös heidän tuottavuuteensa ja yrityksen tai startupin kokonaissuoritukseen. Jos haluat tiiminrakennuskokouksen onnistuvan, on hyvin toivottavaa saada kaikki työntekijät mukaan saavuttamaan parhaat tulokset.