Kuinka emännöit tai isännöit murhamysteerin?

Toimita pelaajanopas murhamysteerin osallistujille hyvissä ajoin.

Näin osallistujilla on aikaa tutustua etukäteen saamaansa materiaaliin, miettiä pukeutumista ja tehdä etukäteen sotasuunnitelma juonittelun etenemisestä. Murhamysteeri on kuitenkin tavallaan kuin lautapeli. Sitä ei voi iskeä pöytään ja sopia, että pelatkaa, jos ei ole mitään tietoa säännöistä. Parhaimman kokemuksen saa kun hyvissä ajoin voi tutustua henkilöhahmoihin ja miettiä pukeutumista ihan rauhassa ja vaikka tilata rooliasunkin etukäteen.

Murhamysteerin pukeutumisvinkkejä löydät sivuiltamme.

Innosta osallistujia etukäteen!
Suomalaiset varsinkin eivät välttämättä innostu kovinkaan äkkia kun pitäisi yllättäen heittäytyä johonkin tilanteeseen tai rooliin. Joten innosta heitä etukäteen kertomalla vaikka muutama vinkki osallistumiseen! Voit esimerkiksi kertoa kuinka itse aiot pukeutua ja valmistua illan juhliin tai vaikka mistä hankit omat vaatteesi. Viettäkää vaikka yhdessä erikseen ilta, jossa suunnittelette meikkinne ja pukeutumisenne. Myös murhamysteerin osallistumisvinkkejä löydät sivuiltamme.

Liitä iltaasi myös teeman mukainen ruokailu ja sisustus. 
Voitte myös vaikka yhdessä miettiä ja pohtia miten sisustatte tilaa. Ovatko juhlat kenties omassa kodissanne, toimistonne tiloissa vai ravintolan kabinetissa? Vaihtoehtoja löytyy kyllä monelle budjetille ja paljon pystyy tekemään jos on kätevä käsistään. Olen kerännyt myös jokaisen teeman mukaisia ideoita koristeluun, pukeutumiseen, kutsukortteihin ja tarjoiluihin. Katso vinkkejä murhamysteerin tilan koristeluun sivultamme.

Murhamysteerin vetäjällä on aina mukanaan ylimääräinen pelaajanopas ja roolisivu, jos kaikki osallistujat eivät omaansa muista ottaa mukaan.

Pelaajanoppaassa on myös sivu muistiinpanoja varten ja sotasuunnitelmaa varten oma sivunsa. Kannattaa miettiä etukäteen kenen kanssa voisi tehdä yhteistyötä, ketä kannattaisi huijata tai olisiko sinulla jotain mitä voisit ottaa mukaan myydäksesi paikan päällä pelirahalla, jotta saisit lisää rahaa, jota voit käyttää vaikka tietojen ostamiseen?

Suuunnitele iltasi etukäteen, niin osallistujat saavat kaiken mahdollisen hauskuuden irti murhamysteeritapahtumasta!