Onko murhamysteeri roolipeli?

Roolipelissä voi olla nopat käytössä ,murhamysteerissä ei
Onko murhamysteeri roolipeli?

Mistä tiedät onko murhamysteeri roolipeli?

Mikä on roolipeli? Wikipediassa roolipeli kuvataan näin.

Kaikki murhamysteerit eivät ole roolipelejä. Suurin osa Suomessa toimivista murhamysteeriohjelmapalveluista toimii niin, että ruokailun aikana voit  katsoa murhamysteeriteatteriesitystä, pääset kyselemään näyttelijöiltä kysymyksiä ja lopussa saat esittää oman päätelmäsi siitä kuka murhaaja on. Tämä on yksi vaihtoehto ja sopii hyvin porukalle, joka on viihtyy teatterissa muutenkin, eikä tarvitse ohjelmakseen rajoja ylittävää interaktiivista ohjelmaa, jossa pääsee tutustumaan työkavereihisi uudella tavalla ja josta löytyy puhuttavaa pitkäksi aikaa. Puhutaanko teatteriesityksestä työpaikalla vielä 2 viikkoa esityksen jälkeen? Muistellaanko miten hauskaa oli? Ei puhuta.

Katja Idmanin käsikirjoittamat murhamysteerit toimivat kuin roolipeli.  Murhamysteeri on vuorovaikutteisen  tarinan kerronnan muoto, jossa osallistujat eläytyvät murhamysteerissä kuvitteellisten hahmojensa rooleihin. Pelaaminen tapahtuu lähinnä keskustelun ja erilaisten kieroilun, huijaamisen muodossa näytellen. Pelien juoni muotoutuu ja kehittyy osallistujien keskinäisenä vuorovaikutuksena osana improvisaatiota. Ennalta määrätyn murhamysteerin käsikirjoituksen osuus rajoittuu kertomuksen tausta-asetelmiin ja lähtökohtiin sekä siihen, että käsikirjoitus johdattelee murhaan. Osallistujat saavat etukäteen hahmonsa taustatiedot, tietoa keskeisistä hahmoista ja pääsevät etukäteen suunnittelemaan pelistrategiaa. Paikan päällä saat nimikyltin, jonkun rekvisiitan ja pelirahaa. Pelirahaa voit käyttää tietojen tai esineiden ostamiseen, palkkamurhaan, palveluksiin, lahjontaan, kiristykseen ja moneen muuhun. Vain oma mielikuvituksesi on rajana! Katjan murhamysteereissä on mahdollista käyttää mielikuvitustaa ja eläytyä rooliisi. Tutustu työkavereihisi aivan uudella tavalla. Olette oman porukan kesken vetäjää lukuunottamatta, näyttelijöitä emme murhamysteereissämme käytä. Kuka onkaan se porukkanne kaikista nokkelin? Kuka ratkaiseen murhan? Ja ennen kaikkea, kuka korjaa koko potin?

Meidän murhamysteereissä pääset eläytymään rooliin ihan kuin roolipelissä.

Roolipelaajille murhamysteeriin osallistuminen onkin varmasti helpompaa. Sama pätee myös sellaisiin henkilöihin, jotka ovat olleet mukana teatterissa tai joilla on kokemusta improvisaatiosta. Tämä ei kuitenkaan mitenkaan ole pakollista, murhamysteerissä pärjäät vain paremmin, jos sinulla on nopeat hoksottimet.