Murhamysteeri-illallinen

Murhamysteeri-illallinen
Pöytä on katettu murhamysteeriä varten

Murhamysteeri-illallinen

Kuinka murhamysteeri toimii illallisen yhteydessä? Onko jotain, mitä pitää ottaa huomioon kun varaa murhamysteeriä illallisen tai ruokailun yhteyteen?

Murhamysteeri toimii erittäin hyvin ruokailun yhteydessä. Osallistujat ovat itse rooleissa, joten ruokailu antaa mukavasti tekemistä ja mahdollistaa liikkumisen ja toistiin osallistujiin tutustumisen roolin varjolla. Sitä ei voi koskaan tietää, kuka vieressäsi seisoo kun noudat ruokaa.

Kun varaat ruokailua murhamysteerin yhteyteen, nämä asiat pitää ottaa huomioon:

  • Ainoastaan noutopöytä käy
  • Älä laita nimikylttejä pöytiin, vaan anna osallistujien valita paikkansa itse
  • Ruokailu voi olla myös ihan iltapalatyyppinen ratkaisu
  • Ota huomioon tilan toimivuus murhamysteerin yhteydessä

Murhamysteerin yhteydessä tapahtuva ruokailu toimii parhaiten, kun ruoka on noutöpöydäst, jolloin osallistujat voivat omatoimisesti hakea ruokaa. Pöytiintarjoilun kanssa murhamysteeri ei toimi, koska silloin istutaan ja kökötetään samassa paikassa, kun oman osallistumisesi kannalta olisi tärkeää keskustella mahdollisimman monen osallistujan kanssa, mutta ainakin niiden omaan rooliin liittyvien kanssa.

Onhan tila tarpeeksi suuri, jotta tilassa pääsee hyvin liikkumaan myös lautasten kanssa? Ja tilassa voi hyvin liikkua ja se on tarpeeksi suuri.

Ruokaillessa ja noutaessa ruokaa on ajatuksena se, että törmäät luontevasti toisiin osallistujiin ja voit kieroilla ja juonitella joko heidän kanssaan tai heitä vastaan. Tutustut samalla luontevasti työyhteisösi ihmisiin, joiden kanssa et ehkä ole aiemmin jutellut ollenkaan. Lisäksi juttu voi jatkua ruokailun varjolla niin, että menetkin istumaan ihan toiseen pöytään, kuin mistä aloitit ja sinulla on mahdollisuus illan aikana istua vielä monessa pöydässä.